Adres praktijk
Ter Veenlaan 179a, Hoofddorp
Bel mij
06 – 166 133 99
E-mail mij
info@mensendieckhoofddorp.nl
Openingstijden
Maandag t/m donderdag

WAT IS MENSENDIECK

Wat is Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck, genoemd naar de grondlegster Bess Mensendieck (1867-1957), is een houdings- en bewegingstherapie. Door het aanleren van gezonde houdings- en bewegingsgewoonten kunnen klachten van spieren en gewrichten verminderen en zelfs verdwijnen, maar ook voorkomen worden. Bewustwording speelt een belangrijke rol in de oefentherapie Mensendieck.

Vicieuze cirkel

Pijn, krachtverlies en stijfheid beïnvloeden uw dagelijks leven. Door pijn of stijfheid gaat u anders bewegen. Zo raken spieren uit balans. Ook kan pijn uw ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon en stemming negatief beïnvloeden. U loopt het gevaar in een vicieuze cirkel te belanden waardoor u niet meer optimaal kunt functioneren. Een oefentherapeut Mensendieck helpt u een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen.

Wat doet een oefentherapeut Mensendieck?

Een oefentherapeut Mensendieck maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook geeft een oefentherapeut inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Geleidelijk aan leert u uw klachten te begrijpen. Ook leert u hoe u adequaat op uw klachten kunt reageren, zodat ze verminderen of verdwijnen en niet meer terugkeren. Uw oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.

Persoonlijke begeleiding

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren, zodat de (over)belasting afneemt. Naast houdingsadviezen krijgt u ook oefeningen. Deze kunnen onder andere dienen voor het versterken, ontspannen of oprekken van spieren. Door het doen van deze oefeningen kan de spierbalans hersteld worden. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.
De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat uw oefeningen en bewegingsadviezen krijgt die geïntegreerd zijn in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel uw werkomgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuissituatie (stofzuigen, strijken) als uw hobby’s (sporten tuinieren, klussen) komen aan de orde. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Een groot deel van de verantwoordelijkheid ligt dus bij de patiënt zelf. Zo wordt u als het ware uw eigen therapeut.

Bent u bereid zelf actief te zijn met het verminderen van lichamelijke klachten, dan bent u hier aan het goede adres.

CONTACT

Oefentherapie Mensendieck
Ter Veenlaan 179a
2131 WP Hoofddorp
Tel : 06 – 166 133 99
Mail : info@mensendieckhoofddorp.nl

SPECIALISATIES

lage rugklachten • scoliose • osteoporose • nekschouderklachten • hoofdpijnklachten • CANS (RSI) • hyperventilatie • valpreventie • chronische pijn • incontinentieklachten • bekkenklachten tijdens / na zwangerschap • oefentherapie bij ouderen • oefentherapie bij kinderen

ROUTE